"Football is a game with 22 men and in the end the Germans always win."

måndag 28 juni 2010

Maybe in the next world

Historien upprepar sig alltid.

Målkameror kommer inte att hjälpa. Handikapp kommer inte heller att hjälpa. (Alltså att England-Tyskland står 3-0 FÖRE avspark så att 90 minuter av sanslösa orättvisor och himlaskrikande historiska oförätter redan är inprisade i resultatet.) Ingenting kommer att hjälpa. Är det inte Guds hand så är det lutningen på hörnflaggan. Är det inte bortdömt mål så är det att lagkaptenen fick solen i ögonen vid slantsinglingen. Är det inte en utländsk domare så är det en synskadad linjeman.

Love, peace and harmony ?
Oh, very nice
Very nice
Very nice
Very nice
...But maybe in the next world

Enda sättet att rädda kommande VM är att finalen hädanefter alltid spelas mellan England och det land som för närvarande tränas av Lars Lagerbäck. Uteslut fuskarna, uteslut också alla dessa pseudodjupsinniga utlänningar som efter förlustmatcher söker förklaringar i det egna spelets brister. Självkritik ska straffas med samma nolltolerans som doping och korruption.

Om sen finalen mellan dessa båda som aldrig gjort ett enda taktiskt misstag efter full tid står 0-0 ska följande gälla:

1) Förlängning utan golden goal eller annat blingbling-tjafs.
2) Konjunktiv-straffar. Den vinner som på 2 x 45 minuter kan konstruera flest meningar av typen: "OM målet blivit godkänt, SÅ HADE vi inte..." eller "OM inte vår materialförvaltare bott på ett hotellrum som vetter åt norr/söder/väster/öster, SÅ HADE..." etc, etc tills resten av universum somnat av syresbrist och rättvisa äntligen är skipad.